Logo_zilverenkruis_achmea_zorgverzekering

Zorgverzekeraar Zilveren Kruis gaat het aanbieden van gelegenheidscollectiviteiten gefaseerd afbouwen. Sommige collectieve verzekeringen, zoals de Postcode Zorgpolis, hebben voor de zorgverzekeraar niet langer een meerwaarde. Dit meldt Skipr.

Daar waar het collectief verzekeren wel zinvol blijkt zullen de banden worden aangehaald. Bestuursvoorzitter van Zilveren Kruis Norbert Hoogers: 'Door met werkgevers en belangenverenigingen van bijvoorbeeld ouderen en diabetespatiënten afspraken te maken over preventie, vitaliteit en gezondheid kunnen we echt bijdragen aan de zorg en gezondheid van onze klanten.' Ook de samenwerking met bestaande werkgevers, allianties en gemeentelijke sociale diensten zal worden uitgebreid door Zilveren Kruis, dat deel uitmaakt van Achmea.

Voorzitter André Rouvoet van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) deed eerder een oproep tot het heroverwegen van de collectieve zorgverzekering. Volgens Rouvoet is het solidaire karakter van het zorgverzekeringsstelsel onder druk komen te staan door een wildgroei aan collectieve arrangementen.

© Nationale Zorggids