Logo_dvn_logo

Diabetesvereniging Nederland (DVN) gaat in april en mei om tafel met Zilveren Kruis, CZ/Ohra, VGZ, Menzis en Multizorg om te overleggen over hun inkoopbeleid. DVN wil praten over de kwaliteit van de glucosemeters en de problemen die patiënten ervaren bij de vergoeding van voetzorg en diëtetiek. Dat meldt Skipr. 

DVN gaat ook aan de zorgverzekeraars voorstellen doen om tot verbeteringen in de diabeteszorg te komen en maakt daarbij gebruik van de input van haar leden. Zo spreekt de vereniging over “de beperking die een aantal zorgverzekeraars oplegt aan het aantal keren dat een verzekerde per dag mag meten, ook als meer meten in het belang is van een goede regulatie van de bloedglucosewaarden.” Naast de input van de eigen leden, vraagt DVN advies van diverse externe deskundigen, zoals huisartsen en diabetesverpleegkundigen.

“We merken dat zorgverzekeraars zeer geïnteresseerd zijn in de wensen van onze achterban”, zegt directeur Olof King van DVN. “We verwachten dan ook tot goede afspraken te zullen komen, al zal de inhoud per zorgverzekeraar kunnen verschillen. We hopen en verwachten dat alle zorgverzekeraars ons direct al actief gaan steunen bij ons streven de betrouwbaarheid van diabeteshulpmiddelen objectief te laten vaststellen, voordat ze bij de patiënt terecht kunnen komen.”

© Nationale Zorggids