Logo_cz-zorgverzekering

Vandaag heeft zorgverzekeraar CZ haar jaarcijfers van 2014 bekend gemaakt. De zorgverzekeraar stelt dat ze dankzij meevallende beleggingsopbrengsten een omzet van 8,4 miljard euro draaide, waarvan 315 miljoen euro winst. De verzekeraar belooft dat de klant via premiedemping zal profiteren van de positieve financiële resultaten. Dit meldt zorgverzekeraar CZ. 

“Vanwege alle onzekerheden waarmee wij als zorgverzekeraar hebben te maken, waren onze ramingen voor 2014 zoals gebruikelijk voorzichtig. CZ moet immers ook in tegenvallende jaren die zorg kunnen organiseren waarop onze klanten recht hebben”, stelde bestuursvoorzitter Wim van der Meeren tijdens de presentatie, “maar dit is een mooi resultaat. Het laat zien dat CZ bedrijfseconomisch gezond is. Die basis hebben we nodig om voor onze klanten goede en toegankelijke zorg te organiseren die betaalbaar is en blijft.”

CZ gaat geen onnodige reserves opbouwen met de behaalde winst, maar gaat het geld deels inzetten om een verlaging van de premie te bewerkstelligen. “Gespreid over meerdere jaren, zodat de premie ook over meerdere jaren zich stabiel kan ontwikkelen,” belooft Van der Meeren. 

“Oversolvabiliteit gaat terug naar onze verzekerden, " zo stelde ook Arno van Son, de financiële man in de raad van bestuur van CZ groep. "Ons beleid is om dat ten behoeve van een gelijkmatige premie-ontwikkeling te spreiden over drie jaren. Omdat in 2014 de resultaten opnieuw meevielen, hebben we voor 2015 zelfs al circa de helft van de oversolvabiliteit ingezet.” Hoe hoog de premies voor basis- en aanvullende ziektekostenverzekering in 2016 worden, maakt CZ pas in november bekend.

© Nationale Zorggids