Normal_cz

Zorgverzekeraar CZ maakt de komende drie jaar een speerpunt van dementie. De verzekeraar wil de zorg rondom de ziekte verbeteren. Dat maakte CZ bekend bij de presentatie van de jaarcijfers

De zorgverzekeraar ziet dat het aantal mensen met dementie groeit en dat kan in de zorgverlening mogelijk een probleem worden. “We zien nu al dat de druk op mantelzorgers toeneemt”, zegt bestuursvoorzitter Wim van der Meeren. “Er is wel zorg voor mensen met dementie, maar die is gefragmenteerd en meestal reactief. Het aanbod sluit vaak niet aan bij de behoeften. CZ maakt er de komende drie jaar een speerpunt van om dat te verbeteren.”

Op 8 april 2015 maakte de verzekeraar de jaarcijfers bekend, waarin een winst van 315 miljoen werd genoteerd. De klanten gaan via premiedemping profiteren van de winst. Van der Meeren: “Uit klanttevredenheidsonderzoeken blijkt steeds weer dat onze verzekerden tevreden zijn over ons. We hebben onze marktpositie dit jaar licht weten te versterken met ruim 65.000 nieuwe klanten.” CZ heeft nu ruim 3,4 miljoen klanten. 

© Nationale Zorggids