Normal_money

Zorgverzekeraar VGZ heeft volgens het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer te laat laten weten wat er wel en niet vergoed wordt voor kankerpatiënten. Het ziekenhuis gaat daarom de onverwachte kosten van deze patiënten vergoeden. Dat meldt Omroep West. 

Patiënten krijgen een compensatie over het jaar 2015, omdat de verzekeraar 'pas in maart' besloten heeft om operaties bij het ziekenhuis slechts deels te vergoeden. Volgens de directie van het ziekenhuis hebben verzekerden van VGZ dit niet mee kunnen nemen in hun beslissing om al dan niet over te stappen.

VGZ is het niet met het LangeLand Ziekenhuis eens. “Dit is al vanaf 19 november 2014 bij patiënten bekend”, zegt een woordvoerder, die daarnaast uitlegt dat VGZ geen contracten heeft voor behandelingen voor mensen met een natura verzekering. “Wij stellen een aantal kwaliteitseisen bij de inkoop van behandelingen, als ziekenhuizen niet aan één of twee normen voldoen, dan sluiten we geen contract af. De ziekenhuizen kunnen dan nog een verbeterplan indienen, waarna wij alsnog een contract kunnen afsluiten.”

© Nationale Zorggids