Logo_cz-zorgverzekering

Zorgverzekeraar CZ wil dat topman Huybert van Eck van het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis (ADRZ) opstapt. CZ heeft geen vertrouwen meer in van Eck en stelt het vertrek als voorwaarde om extra geld in het ziekenhuis te pompen. De raad van bestuur van het ziekenhuis is verbaasd over de eis van CZ en vraagt om opheldering. Dat meldt de Provinciale Zeeuwse Courant. 

Claudia Brandenburg, lid van de raad van bestuur van ADRZ, heeft direct nadat ze op de hoogte werd gesteld contact gezocht met CZ-topman Wim van der Meeren. “We zijn vooral verbaasd over de wijze van communiceren”, zegt woordvoerder Dick Bosscher van ADRZ. “Waarom niet rechtstreeks? Er is ons nooit formeel verteld: wij willen dat uw topman weggaat.”

Het ADRZ wil zo snel mogelijk een gesprek met de zorgverzekeraar. Volgens een woordvoerder van CZ is er niet veel misgegaan in de communicatie. “Degene die het binnen het ziekenhuis moesten weten, waren op de hoogte”, aldus de woordvoerder.

Het ziekenhuis zit al een tijdje in de problemen. Eerder deze week werd bekend dat het ziekenhuis ongeveer negen miljoen euro verlies heeft geleden, een jaar eerder was dat 4,5 miljoen euro. Van de 1600 banen, verdwijnen er de komende tijd 100. Daarnaast overweegt het ziekenhuis om bepaalde dure medicijnen die door zorgverzekeraars niet meer worden vergoed niet meer voor te schrijven. Volgens Brandenburg wil het ziekenhuis er wel alles aan doen om de patiënten de middelen te geven die nodig zijn.

© Nationale Zorggids