Logo_lhv_logo

In de vandaag door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) gepubliceerde beleidsregel voor 2016 staat dat huisartsen per januari 2016 weer dezelfde vergoeding krijgen voor het inbrengen van spiraaltjes en het geven van Cyriax-injecties als voorheen. Dit meldt de Landelijke Huisartsen Vereniging. 

Vanaf 1 januari 2015 zijn de regels voor het vergoeden van deze zogeheten M&I-verrichtingen aangepast. Huisartsen krijgen sindsdien een vergoeding via de inschrijftarieven, een dubbel consult en een opslag in segment 3. Dit leidde tot onrust onder huisartsen. Ella Kalsbeek, voorzitter van de LHV: “De manier waarop huisartsen betaald worden voor spiraaltjes en Cyriax-injecties, en de bijbehorende administratieve rompslomp, waren ons en verzekeraars een doorn in het oog.”
 
Vanaf 1 januari 2016 zullen huisartsen weer vergoed worden met alleen een verrichtingentarief. Dit jaar geldt er ook een korting van 6,9 procent op chirurgie, intensieve zorg, oogboring en ambulante compressietherapie bij ulcus cruris die voor prestatiebeloning via segment 3 wordt toegepast. In 2016 is dit ook over. 
 
© Nationale Zorggids