Normal_muis_internet_computer

Een nieuwe ontwikkeling die de laatste jaren zijn intrede heeft gedaan in ziekenhuisland is elektronische registratie van patiënten informatie (EPD). Behalve persoonlijke informatie kan hier ook medische informatie in worden opgenomen zoals bijvoorbeeld; behandelplannen, uitgevoerde onderzoeken en aantekening van de behandelaars. Informatie waar ook verzekeraars tegenwoordig naar vragen. Op enkele ziekenhuizen na zijn de meeste hier inmiddels op overgestapt. Een logisch vervolg op dit EPD is de Elektronische Medicatie Registratie (EMR). Ook het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen is over gegaan op elektronische medicatie uitgifte. Dat meldt BNC Distribution. 

Waar het ziekenhuis voorheen gebruik maakte van kleine open medicijn verdeelwagens zijn ze overgestapt op medicijn verdeelwagens in combinatie met transportwagens. De verdeelwagens zijn voorzien van accu's die een monitor, een kleine computer alsook een barcode scanner gedurende een hele dag van stroom voorzien. Een indeling van grote en kleine lades, met vrij te bepalen vakverdeling, stelt WZA in staat om per patiënt de juiste hoeveelheid laderuimte te reserveren.

Apotheker Elsbeth Helfrich koos bewust niet voor zogenaamde COW's met lades. (COW: computer on wheels, een mobiel werkstation dat traditionele werkplekken vervangt.) "We zochten een ruime handzame wagen die we zelf konden inrichten met een groot werkblad. Omdat de wagens veel ruimer zijn dan gewone COW's hebben we er slechts twee per afdeling nodig die we vanaf de centrale apotheek beleveren met een transportwagen. Daarnaast zochten we een kostenefficiënte oplossing."

© Nationale Zorggids