Logo_zn_zorgverzekeraars_nederland_logo

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) heeft samen met patiëntenfederatie NPCF en artsenkoepel KNMG randvoorwaarden opgesteld voor een goed en bruikbaar persoonlijk gezondheidsdossier (PGD). Met het PGD kunnen mensen hun gezondheidsgegevens bijhouden, beheren en delen. Dat meldt ZN.

In het PGD kan zowel patiënt als arts zaken toevoegen. Op die manier kunnen patiënten zelf hun gezondheid goed managen. Het dossier is één van de resultaten van het project PGDkader2020. Daarin is nationale en internationale kennis verzameld en is het PGD-kader gevuld met zes randvoorwaarden. Het PGD-kader geeft daarmee aan welke vervolgstappen er nog moeten komen en wie er op welk gebied aan zet is. Uiteindelijk is het de bedoeling dat het dossier in 2020 bestaat.

Zorgverzekeraars zien het belang van een PGD-kader. “We weten nu als zorgverzekeraars wat er van ons wordt verwacht. Op naar de volgende stap”, zegt Albert Versteegde, beleidsadviseur Zorg bij ZN. Ook minister Schippers is positief. Zij sprak eerder al op een congres van NPCF over het PGD-kader. 

© Nationale Zorggids