Logo_logo-zn

Om gemeenten en zorgverzekeraars elkaars werelden te leren kennen, start Zorgverzekeraars Nederland (ZN) volgend jaar met een nieuwe cursus. De cursus 'Zorg en Gemeenten' is bedoeld voor medewerkers van zorgverzekeraars en gemeenten. Dit meldt Zorgverzekeraars Nederland. 

Gemeenten en zorgverzekeraars maken steeds meer onderlinge afspraken, en er vindt in toenemende mate afstemming tussen deze twee partijen plaats. Gemeenten en zorgverzekeraars hebben bijvoorbeeld op het gebied van de langdurige zorg, huisartsenzorg en ketenzorg dementie met elkaar te maken. Ook zijn beide partijen betrokken bij de opvang van verwarde personen, en dienen zij afstemming te realiseren op het gebied van (jeugd)GGZ en preventie.
 
De cursus behandelt al deze aspecten. Daarbij leren de cursisten zowel over de bekostiging van de zorg als over de werkwijzen bij de inkoop van zorg bij de verschillende zorgaanbieders. Kennisoverdracht en interactie staan centraal. Er zal onder meer aandacht zijn voor succesvolle praktijkvoorbeelden. Ook gaan de cursisten op werkbezoek. De uiteindelijke bedoeling is daarbij dat de samenwerking tussen de partijen op lokaal niveau gefaciliteerd wordt om zo de zorg voor de patiënt te verbeteren, waar mogelijk. 
 
De cursus start in januari 2016. Er is plek voor 26 cursisten. Gedurende vijf maanden staan er vijf blokken van twee cursusdagen ingepland. De inschrijving start na de zomer. Wie  op de hoogte gesteld wil worden wanneer inschrijving mogelijk is, kan zijn emailadres doorgeven via cursuszorgengemeente@zn.nl onder vermelding van 'attendering start inschrijving cursus Zorg en Gemeenten'. 
 
© Nationale Zorggids