Normal_edith_schippers__3_

Nederlanders zien door de bomen het bos niet meer. Dit is de reden waarom er onder een grote hoeveelheid mensen een gebrek aan vertrouwen in zorgverzekeraars is, zo denkt minister Schippers van Volksgezondheid. Zij roept verzekeraars op om minder polissen en merken aan te bieden. Dit meldt de Telegraaf. 

De PvdA heeft minister Schippers vragen gesteld nadat uit een onderzoek van adviesbureau GfK duidelijk is geworden dat 30 procent van de Nederlanders geen vertrouwen heeft in zorgverzekeraars. De minister stelde in haar antwoord op de Kamervragen dat een gebrek aan overzicht hier de oorzaak van is. "70 procent heeft dat wantrouwen dus niet", zo relativeert de minister de cijfers. Er is al een proces gaande binnen de zorgverzekeraars om meer transparantie en een vereenvoudigd overstapproces te bieden, en de minister juicht dit toe, maar ze wil nog meer, zo blijkt uit haar antwoord.
 
Ze wil dat de verzekeraars een overzichtelijk aantal pakketten bieden. "Ik ga nog iets verder door de zorgverzekeraars op te roepen hun eigen portefeuille na te gaan op het aantal polissen en vooral labels," schrijft Schippers. Het aantal mogelijkheden is nu 'enorm', aldus de minister. "Verzekeraars hebben de verantwoordelijkheid hun aanbod begrijpelijk en transparant te maken." 
 
© Nationale Zorggids