Logo_fc2e0e7a-889e-11dd-a858-a1d6e2ab2d9c
DSW Zorgverzekeraar heeft als eerste zorgverzekeraar de premie voor volgend jaar bekend gemaakt. De jaarpremie bedracht 1.185 euro per verzekerde. Per maand komt dit neer op 98,75 euro per maand. De premie van de basisverzekering bij DSW is lager dan het ministerie van VWS verwacht. Dit meldt DSW Zorgverzekeraar. 
Minister Schippers (Volksgezondheid) stelt in de Miljoenennota dat de verwachte jaarpremie in 2016 gemiddeld 1.243 euro is. Met een premie van 1.185 euro blijft DSW voor het vierde jaar op rij onder de verwachting van VWS. De jaarpremie bij DSW ligt dit jaar op 1.140 euro. De premie stijgt dus met 45 euro volgend jaar. 
 
Ieder jaar stijgen de zorguitgaven door vergrijzing, nieuwe behandelingen, nieuwe dure geneesmiddelen en inflatie. Daarnaast leidt de overheveling van de wijkverpleging in 2015 van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet tot en met 2019 jaarlijks tot een verdere premiestijging. De overheid heeft namelijk besloten deze overheveling gepaard te laten gaan met een rijksbijdrage die in vijf jaar geheel wordt afgebouwd.
 
In de voorgaande tien jaar, waarin DSW ook steeds als eerste de premie bekendmaakte, is de premie van DSW richtinggevend gebleken voor alle andere zorgverzekeraars.
 
© Nationale Zorggids