Normal_edith_schippers_4

De nieuwe wet die patiënten een steviger positie geeft ten opzichte van zorgverzekeraars, gaat volgens de PvdA niet ver genoeg. Volgens Kamerlid Lea Bouwmeester moet minister Schippers (VVD) van Volksgezondheid de wet aanpassen. Dat meldt de NOS. 

Drie PvdA-senatoren stemden vorig jaar tegen de nieuwe zorgwet van Schippers, omdat ze vonden dat de macht van de zorgverzekeraars te groot zou worden. Om de partij tegemoet te komen, zegde de bewindsvrouw toe dat ze verzekerden mee inspraak zou geven.

Maar de PvdA is nog niet tevreden. Bouwmeester wil dat de wet wordt aangepast, maar dat komt volgens Schippers te laat. De wet is namelijk bijna klaar en aanpassing zou de invoering ervan vertragen. Schippers stelt dat als cliënten meer zeggenschap krijgen, ze ook aansprakelijk kunnen zijn voor beslissingen van zorgverzekeraars en dat moet eerst juridisch goed worden onderzocht. Bouwmeester: "Als de minister de zeggenschap van cliënten niet wil uitbreiden, moet ze dat gewoon eerlijk zeggen."

Schippers snapt niet waarom de PvdA nu nog met een wijziging komt, terwijl er genoeg kansen waren om imput te leveren. Dinsdag wordt er gestemd door de Tweede Kamer over een motie om de wet toch nog aan te passen. 

© Nationale Zorggids