Normal_pijlen3534

Een aantal zorgverzekeraars heeft afgelopen dinsdag hun premie bekend gemaakt. De gemiddelde premiestijging is 3,98 euro van de zorgverzekeraars die bekend zijn. Zilveren Kruis is echter een uitschieter. Deze verzekeraar heeft de premie met 7 euro verhoogd voor 2016. Dit meldt Vergelijken-zorgverzekering.net.

Zilveren Kruis laat één van de grotere premiestijgingen zien en dat terwijl ze flinke reserves hebben, aldus de vergelijkingswebsite. Zilveren Kruis geeft aan in 2015 een deel terug te hebben gegeven van de reserves. Dit was in totaal 290 miljoen euro. Van al het geld dat de zorgverzekeraar binnenkrijgt voor de basisverzekering, houdt deze gemiddeld minder dan twee procent over als reserves.
 
Zorgverzekeraars behoren reserves te hebben die dienen als een financiële buffer. De Nederlandsche Bank stelt zorgverzekeraars namelijk wettelijk verplicht om een minimale buffer aan te houden. Zorgverzekeraars kunnen namelijk ook onverwachte kosten tegenkomen. 
 
Menzis maakte dinsdag haar premie bekend. Menzis lukt het ook om de voordeligste polis niet te laten stijgen. Desondanks lukt het ook Menzis niet om een premieverhoging te voorkomen. Dit jaar heeft de verzekeraar 312 miljoen euro ingezet om te proberen een verhoging van de premies te voorkomen, maar dit is niet volledig gelukt. Dit heeft te maken met het duurder worden van behandelingen en dat er meer behandelingen vanuit het basispakket worden vergoed. Er worden niet alleen meer behandelingen vergoed, maar ook meer medicijnen. 
 
© Nationale Zorggids