Normal_online_zorgverzekering_afsluiten

Wanneer consumenten zich online oriënteren op een zorgverzekering, wordt zorgverzekeraar CZ het snelst en het vaakst gevonden. Daarmee maakt de website de grootste kans om als keuze voor een zorgverzekering te worden meegenomen. Dit blijkt uit een onafhankelijk onderzoek onder 1.000 respondenten, uitgevoerd door onderzoeksbureau WUA!. Tweede en derde werden Menzis en Univé. Dat meldt Emerce.

Direct nadat de premies voor de zorgverzekeringen bekend werden is dit onderzoek uitgevoerd. De 1.000 deelnemers kregen de opdracht zich vrij online te oriënteren op een zorgverzekeraar. Bijgehouden werd wat ze tegenkwamen en allemaal beoordeelden ze vijf aanbieders op thema´s als vindbaarheid, merk, aanbod, voorkeur en uiterlijk. De respondenten gebruikten zowel een desktop als smartphone.

Een belangrijke conclusie is dat niet de prijs, maar het vertrouwen in grote mate de voorkeur en keuze van de consument bepaalt. Consumenten willen graag hun zorgverzekering zelf regelen, maar niet alle zorgverzekeraars hebben hierop een passend antwoord.

© Nationale Zorggids