Logo_vgz

De Nederlandse Gasunie heeft zijn collectieve contract bij VGZ weggehaald. De Gasunie geeft aan dat VGZ op 10 december nog in onderhandeling was met vijf ziekenhuizen en dat werknemers dus weinig tijd hadden om een zorgverzekering af te sluiten. Dat meldt Zorgvisie.

Na 10 december had de Gasunie de zorgverzekeraar een deadline gesteld en die werd vervolgens niet gehaald. Er werd bijvoorbeeld pas om 18 december een akkoord bereikt met het Martini Ziekenhuis in Groningen. Het gaat om drie tot vierduizend werknemers van het bedrijf die nu niet via een collectiviteit van de Gasunie een verzekering kunnen afsluiten bij VGZ. Het bedrijf heeft nu een collectief contract ondergebracht bij Avéro/Achmea.

Arjan den Broeder, insurance manager van de Nederlandse Gasunie: “Het heeft ons verbaasd dat VGZ op 10 december nog in onderhandeling was met vier a vijf noordelijke ziekenhuizen, waar onder het UMCG en het Martini Ziekenhuis. Wij willen op tijd zekerheid kunnen bieden aan onze medewerkers. Dat was op dat moment niet mogelijk.”

Volgens VGZ is het contract met de Gasunie voor de zorgverzekeraar geen groot contract. Daarom heeft de beslissing van de Gasunie geen invloed gehad op de onderhandeling die VGZ voerde met de ziekenhuizen.

© Nationale Zorggids