Normal_business-861323_640

Tot eind januari kunnen consumenten een nieuwe zorgverzekeraar kiezen. Inmiddels heeft 7 procent dit al gedaan. Verzekeraar DSW heeft veel nieuwe klanten erbij gekregen, maar Zilveren Kruis heeft ondertussen 105.000 verzekerden verloren. Dit meldt de Telegraaf. 

Een meerderheid van de consumenten die hun verzekering in december opzegden is voor de jaarwisseling al overgestapt naar een nieuwe verzekeraar. DSW heeft zijn klantenbestand inmiddels mogen zien stijgen met ruim 10 procent. “Vooral vorig jaar liep de discussie over het zorgstelsel en de vrije artsenkeuze flink op en daar heb ik me veel laten horen. Dat leverde DSW toen veel nieuwe verzekerden op en nu heeft het nog steeds effect”, zegt Chris Oomen, bestuursvoorzitter van de organisatie.

Zilveren Kruis heeft 3 procent van haar totaal aantal klanten verloren. De verzekeraar heeft een aantal collectieve verzekering laten vallen, waardoor veel van de klanten een andere verzekeraar zijn gaan zoeken. Een woordvoerder van Zilveren Kruis geeft aan dat de verzekeraar zich meer wil richten op collectiviteiten met meerwaarde. Hierbij zijn afspraken te maken met onder andere werkgevers over preventie en vitaliteit. Wel ziet Zilveren Kruis een toename in het aantal verzekerden met aanvullende polis. Zo is er een stijging van 2 procent voor een tandartsverzekering.

©Nationale Zorggids