Normal_copyright_stockfreeimages_ouderen_bejaarden_cursus_computer_computeren

Een aantal medewerkers van Menzis gaat 24 uur op bezoek bij ouderen thuis om erachter te komen wat zij nodig hebben om zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Het onderzoek van de zorgverzekeraar start in Twente en wordt mogelijk uitgebreid naar andere regio's. Dat meldt Menzis.

De meeste mensen willen het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Maar met het ouder worden, kan dat steeds lastiger worden. Zeker als de gezondheid minder wordt. Menzis wil weten waar ouderen dan precies mee te maken krijgen en welke zorg en ondersteuning zij precies nodig hebben. En hoe gaat dat op het moment dat zorgverleners en mantelzorgers niet in de buurt zijn?
 
"Wij willen onderzoeken welke hulpvragen er echt leven bij de ouderen”, vertelt projectleider Esther van Dijk van Menzis. “Onze medewerkers lopen een dag en een nacht met een oudere en ondervinden zo zelf waar zij in de praktijk mee te maken krijgen. De inzichten die we zo opdoen, delen we met onder andere huisartsencoöperaties en wijkverpleegkundigen om samen de zorg voor ouderen te verbeteren.”
 
Om te beginnen richt het project zich op de regio Almelo. Als het project succesvol is, willen we het ook uitbreiden naar andere regio's.

Voor aanmeldingen of vragen kunt u contact opnemen met Menzis via 050 523 42 56 of stuur een e-mail naar 24uurmet@menzis.nl

© Nationale Zorggids