Normal_logo-zn

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) benoemde Petra van Holst afgelopen maandag als nieuwe algemeen directeur van de organisatie. Vanaf 1 april zal zij haar nieuwe functie vervullen. Tot die tijd is Van Holst bij verzekeringsmaatschappij a.s.r. directeur Ziektekosten. Ze is sinds 2015 lid van het bestuur van ZN. Dat meldt de brancheorganisatie. 

“Het is natuurlijk bijzonder om iemand vanuit ons bestuur in deze functie te benoemen. Ik ben blij dat we een algemeen directeur krijgen met een zo brede en langjarige ervaring op het gebied van verzekeringen en zorgverzekeringen”, zegt een verheugde André Rouvoet, voorzitter van ZN. Hij ziet hoe betrokken Petra is bij de ontwikkelingen in de zorg en heeft hoge verwachtingen van haar inzet. Rouvoet denkt dat ze een goede samenwerking met andere partijen in de zorg tot stand kan brengen.

Van Holst hoopt een bijdrage te kunnen leveren aan de dialoog die zorgverzekeraars dagelijks met onder andere verzekerden, zorgverleners en de politiek voeren. “Ik ben ervan overtuigd dat ik bruggen kan bouwen tussen de verschillende stakeholders en een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van de zorg, in het bijzonder de rol die zorgverzekeraars daarbij spelen.”

©Nationale Zorggids