Normal_tweede_kamer

Na er vorige week niet uit te zijn gekomen, hebben de VVD en de PvdA een compromis gevonden voor hun meningsverschil over het persoonsgebonden budget (pgb). Vorige week konden de partijen het niets eens worden over de regels waar zorgverzekeraars zich aan moeten houden bij het verstrekken van een pgb. Dat meldt NU.nl. 

De coalitiepartijen, die een kleine meerderheid in de Tweede Kamer vertegenwoordigen, zijn het erover eens geworden dat er geen extra eisen in de Zorgverzekeringswet (Zvw) worden opgenomen voor het toekennen van een pgb. De PvdA gaf vorige week aan dat zorgverzekeraars nog te vaak een pgb-verzoek afwijzen. Daarom wilde de PvdA, samen met de oppositiepartijen, dat er extra regels opgenomen werden in de Zvw, de VVD was hiertegen. De sociaaldemocratische partij komt de VVD nu tegemoet door de eisen niet in de wet, maar op een andere manier vast te leggen.

De liberalen willen geen extra regels in de Zvw omdat ze vinden dat de zorgverzekeraars door de zorgplicht al moeten zorgen voor een goede uitvoering van het pgb. De oppositiepartijen zijn niet blij met de uitkomst. “We hadden het nu goed kunnen regelen. Het is jammer dat de PvdA zich voor het karretje van de VVD heeft laten spannen”, aldus de partijen. 

©Nationale Zorggids