Restaurant Bysûnder

De plek om (h)eerlijk te eten & drinken

Geniet van (h)eerlijke gerechten

Bysûnder. De naam zegt het al, want het is Fries voor Bijzonder. Bij Bysûnder vinden we namelijk dat ieder moment Bysûnder kan zijn. We kiezen daarom voor eerlijke producten uit de regio, vers, rekening houdend met de seizoenen en minstens zo belangrijk we koken zonder additieven. We hebben aandacht voor natuur en dierenwelzijn. Gerechten worden daarmee bereid volgens de principes van Dutch Cuisine.

Bij ons vind je geen dag hetzelfde gerecht op het menu, maar een mooi wisselend aanbod dat wordt afgestemd met wat er lokaal te verkrijgen is. Gevarieerd, gezond, lekker met aandacht voor de omgeving. Dat is Bysûnder!

Onze producten worden geleverd door diverse lokale leveranciers die verstand van zaken hebben. De groenteboer zorgt voor groenten, de slager voor vlees, de visboer zorgt voor vis, enzovoort. Ook vinden we onze maatschappelijke verantwoordelijkheid heel belangrijk. Zo maken we gebruik van de producten van Blooming Bakery, een onderdeel van stichting Fier.

We vinden het belangrijk om ons steentje bij te dragen in duurzaamheid, daarom werken we lokale leveranciers waar wij gesprekken mee voeren, die weten wat we willen en achter onze visie staan. Een leverancier kan ons vertellen waar de groente geteeld is, waar ons vlees of vis vandaan komt en hoe een dier geleefd heeft. We willen zo min mogelijk verspilling, we koken op recepturen, zorgen ervoor dat al de gekochte producten verwerkt worden tot een heerlijk gerecht.


Openingstijden restaurant:
Maandag 10.00 – 17.30 uur
Dinsdag t/m vrijdag 10.00 - 19.30 uur
Zaterdag en zondag 10.00 - 17.30 uur


Contactgegevens:
0512-571939
restaurantsunenz@zuidoostzorg.nl

Wat kunt u bij ons verwachten?

Als u bij ons binnenloopt wordt u warm welkom geheten, door één van onze medewerkers. U kunt genieten van een gezellige warme sfeer. We zetten voor u de heerlijkste koffie of thee dat geserveerd kan worden met een lekkernij. Ook voor een hapje en drankje zit u bij ons goed. Daarnaast hebben we uitstekende restaurant koks. Zij bereiden de lekkerste gerechten die u voor een vriendelijke prijs bij ons kunt nuttigen.

Dieetwensen of allergieën? Wij houden graag rekening met uw dieetwensen, allergenen of andere speciale wensen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden.

Catering voor speciale gelegenheden

Wilt u gebruik maken van een ruimte voor een vergadering, feestje of een andere bijeenkomst. Dat is bij ons mogelijk. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken. 
- Lunch
- Thee en meer
- Diner buffetten
- Borrelhapjes
- BBQ
- Desserts

Onze kaarten 

Menukaart restaurant Bysûnder

Dranken en Borrelkaart restaurant Bysûnder

Weekmenu 

Week 17

maandag 22 april – zondag 28 april

Maandag

Koriander courgette soep

met

Wortel gember spread















Dinsdag

Runderbouillon met knolselderij bleekselderij en bladselderij

met

Wortel citroen spread



Asperges

Witte wijn saus

Gekookte krieltjes

Gerookte zalm gekookt ei


Broccoli a la crème met amandelen

Aardappel puree

Sukadelapje

Ui curry saus



Woensdag

Aardappel bloemkool soep

met

Wortel citroen spread



Asperges

Witte wijn saus

Gekookte krieltjes

Gerookte zalm gekookt ei



Broccoli a la crème met amandelen

Aardappel puree

Sukadelapje

Ui curry saus

Donderdag

Harira soep

(tomaat linzen kikkererwten)

met

Mango kikkererwten spread



Asperges

Witte wijn saus

Gekookte krieltjes

Gerookte zalm gekookt ei



Broccoli a la crème met amandelen

Aardappel puree

Sukadelapje

Ui curry saus

Vrijdag

Gebonden asperge soep

met

Mango kikkererwten spread



Courgette komkommer tomaat salade

Gebakken kibbeling

Balinese saus

Frieten








Zaterdag en Zondag

Koninginnen soep

met

Pinda rozijnen spread