Normal_1652

Onze huid krijgt veel te verduren. Denk maar aan de zon die op je gezicht schijnt, de kleding die je draagt, de dode huidcellen die zich ophopen en de zweet die je produceert. De huid is het grootste orgaan en daar moeten we voorzichtig mee omgaan. Hiervoor is een goede verzorging erg belangrijk. Maar, hoe pak je dat het beste aan? Hieronder vertellen wij jou in een aantal stappen hoe jij jouw huid optimaal kunt verzorgen.

Stap 1: Ontdek jouw huidtype

Voordat je gaat beginnen met jouw huidverzorgingsroutine, is het belangrijk om jouw huidtype te achterhalen. Zo wordt er vaak onderscheid gemaakt tussen een vette, droge en gemengde huid. Ieder huidtype heeft een aparte manier van verzorging nodig. Zo moet je bijvoorbeeld bij een droge huid producten gebruiken die de huid voeden, en bij een vette huid moet je juist producten gebruiken waar niet te veel oliën in zitten verwerkt.

Stap 2: Reinigen

Jouw gezicht is het eerste wat men ziet. Schenk daarom allereerst voldoende aandacht aan de verzorging van jouw gezicht. Hierbij is reinigen een belangrijk onderdeel. Volgens luxplus.nl is dat vooral belangrijk als je last hebt van puistjes en oneffenheden. Met de juiste verzorgingsproducten kun je bacteriën, stofdeeltjes en talg weghalen. Vooral als je dagelijks make-up draagt heeft jouw gezicht hier baat bij. Bovendien denken mensen bij het reinigen van de huid ook aan regelmatig douchen. Toch kan te vaak douchen schadelijk zijn voor de huid. Vooral te heet douchen kan de huid erg doen uitdrogen.

Stap 3: Verzorging

Wanneer jij jouw huid hebt gereinigd is het belangrijk om de huid te voeden. Kies voor het gezicht voor een verzorgende dagcrème. Smeer de huid goed in en gebruik bij voorbaat een dagcrème waar SPF in zit verwerkt. Dit zal de huid beschermen tegen de zonnestralen. Je zult vast denken dat dit alleen nodig is in de zomer, maar niets is minder waar. Ook wanneer de zon niet zo fel is, kan het alsnog jouw huid aantasten. Bovendien zal een goede huidverzorging ervoor zorgen dat huidveroudering wordt tegengegaan.

Stap 4: Voeding

Een goede huidverzorging betekent niet alleen dat je met verzorgingsproducten moet smeren. Jouw huid vindt het namelijk ook belangrijk dat het de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt. Denk daarbij aan vitaminen en mineralen. Zo zijn groenten goed voor de huid zoals wortels en tomaten, maar ook noten en vis zijn een cadeautje voor jouw huid. En vergeet ook zeker niet om overdag voldoende water te drinken: jouw huid moet namelijk gehydrateerd blijven en dat bereik je door sowieso twee liter water te drinken.