Normal_entrepreneur-g3f148d624_1920

Ondernemen is de laatste tijd enorm populair, daarom starten er nu veel nieuwe bedrijven op. Dit doen ze vaak als eenmanszaak in plaats van een BV. Eenmanszaken hebben veel voordelen: Ze zijn gemakkelijk op te starten, goedkoop te onderhouden en vereisen geen speciale aandeelhoudersvergaderingen.

Het starten met een eenmanszaak is dus een goed idee, maar er zijn ook verschillende nadelen aan een eenmanszaak. Als bedrijf zonder rechtspersoonlijkheid loop je persoonlijke bezittingen gevaar als er iets misgaat met je bedrijf. Als je een eenmanszaak hebt, ben jij jij aansprakelijk voor alle schulden die het bedrijf maakt. Dus misschien is het een goed idee om van een eenmanszaak af te stappen en moet je een BV oprichten. Lees hier verder voor 3 reden waarom dit een goed idee voor jou kan zijn.

Persoonlijke aansprakelijkheid 

Zoals in de inleiding al is verteld is een van de grootste voordelen van het oprichten van een BV is dat je persoonlijke aansprakelijkheid bescherming hebt. Dit betekent dat je persoonlijke vermogen niet in gevaar komt bij een rechtszaak of faillissement. Dit kan bijzonder nuttig zijn als je te maken hebt met klanten die niet helemaal tevreden zijn. Als zij besluiten juridische stappen te ondernemen tegen jouw bedrijf, dan is het het bedrijf dat de prijs betaalt, niet jij.

Als je een eenmanszaak hebt, loopt je persoonlijk vermogen wel gevaar bij een rechtszaak of faillissement. Dit kan bijzonder stressvol zijn, de bescherming is ook een van de grootste voordelen van het oprichten van een BV. Als je een eenmanszaak hebt en deze stress niet fijn vind, dan kan je makkelijk overstappen naar een BV door NOTRS te gebruiken, dit is een online notaris die makkelijk een BV kan oprichten.

 

Belastingvoordelen

Eén manier om de financiële lasten van het runnen van een bedrijf te verminderen, is het verlagen van de belastingen die je moet betalen. Als je een eenmanszaak hebt, moet je belasting betalen over alle inkomsten uit het bedrijf. Het goede nieuws is dat je de belastingen kan verlagen door bepaalde zakelijke uitgaven van je inkomen af te trekken. 

Als je een BV  hebt, kan je groter belastingvoordeel krijgen. Dat komt omdat je het bedrag dat jij jezelf als werknemer betaalt, kan aftrekken van je belastingen.

 

Professioneel beheer en bedrijfsvoering

Een ander groot voordeel van het starten van een vennootschap met beperkte aansprakelijkheid is dat je een CEO en andere leidinggevenden kan aanstellen. Dit betekent dat je niet betrokken hoeft te zijn bij elke beslissing die het bedrijf neemt. Dit kan handig zijn als je veel andere dingen aan je hoofd hebt.