Normal_pexels-chermiti-mohamed-3764430

Er zijn meerdere dingen die ervoor kunnen zorgen dat je huid droog is en aanvoelt. In de meeste gevallen kun je hier gelukkig zelfs iets aan doen. Sommige mensen hebben door aanleg van zichzelf vaak al last van een droge huid. In dit soort gevallen is het extra belangrijk dat je de tijd neemt om je huid goed te verzorgen met Skinceuticals producten. Een droge huid kan zorgen voor irritaties of zelfs scheuren of beschadigingen in de huid. In deze blog lees je meer over wat je kunt doen om een droge huid te behandelen of te voorkomen.

Smeer je in met een crème

Een van de belangrijkste dingen die je moet doen wanneer je last hebt van een droge huid is het insmeren van je huid. Dit kun je doen na het douchen met een body lotion. Tegenwoordig bestaan er veel verschillende soorten bodylotions die gemaakt zijn voor een droge huid. Vaak zijn hier extra bestanddelen aan toegevoegd die bijdragen aan het hydrateren van de huid. Droge plekken kunnen vooral ontstaan op lichaamsdelen zoals ellebogen of knieën. Smeer deze delen goed in en laat het even intrekken voordat je kleding aantrekt.

Douche niet te heet

Het is af en toe het fijnste wat er is, een hete douche nemen. Toch is te heet douchen niet het beste voor onze huid. Het hete water beschadigd de huid en het contrast tussen de hitte van het water en de kou wanneer je de douche uitstapt is een slechte invloed voor de huid. Douche daarom iets minder warm zodat het verschil niet te groot is. Hiermee bescherm je de huid en zorg je ervoor dat deze minder snel uitdroogt. 

Drink voldoende water

Het is natuurlijk erg voordehandliggend maar voor veel mensen vaak nog een lastige opgave. Om een droge huid te voorkomen is het belangrijk om voldoende water te drinken. Probeer minimaal twee liter per dag te drinken. Wanneer je veel sport en zweet is het slim om wat meer dan twee liter te drinken. Hiermee houdt je het vocht in je lichaam op peil en voorkom je uitdroging. Om het jezelf wat makkelijker te maken om voldoende water op een dag te drinken zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Leer jezelf aan om elke ochtend nadat je uit bed komt een groot glas water te drinken. Tijdens de nacht transpireer je namelijk veel en raak je een hoop vocht kwijt. Dit moet in de ochtend weer aangevuld worden. Daarnaast kun je ervoor kiezen om een grote fles van één of zelfs twee liter te kopen. Deze kun je aan het begin van de dag vullen zodat je gedurende de dag altijd water bij de hand hebt en niet vergeet te drinken.