Normal_pexels-_chuanyu-1597650

Het dragen van incontinentiemateriaal kan in de zomermaanden een extra uitdaging zijn. De warmte en vochtigheid kunnen leiden tot ongemak en huidirritatie. In dit artikel bespreken we enkele tips om comfortabel TENA incontinentiemateriaal te dragen tijdens de zomermaanden.

Kies voor ademende materialen

In de zomermaanden is het belangrijk om incontinentiemateriaal te kiezen dat ademend is. Kies voor incontinentiemateriaal dat is gemaakt van ademende stoffen zoals katoen of bamboe. Deze materialen zijn licht en ademend en kunnen helpen om de huid droog te houden.

 

Gebruik een huidbarrière crème

Het gebruik van een huidbarrière crème kan helpen om huidirritatie te voorkomen. Breng de crème aan op de huid voordat je het incontinentiemateriaal aanbrengt. Dit kan helpen om de huid te beschermen tegen de chemische stoffen die in het incontinentiemateriaal aanwezig kunnen zijn.

 

Draag luchtige kleding

Het dragen van luchtige kleding kan helpen om het lichaam koel te houden. Kies voor lichte, ademende kleding om oververhitting te voorkomen. Vermijd strakke kleding die het incontinentiemateriaal kan wrijven of irriteren.

 

Verander regelmatig

Regelmatig het incontinentiemateriaal vervangen is belangrijk om de huid droog te houden. In de zomermaanden kan het nodig zijn om het incontinentiemateriaal vaker te vervangen vanwege de warmte en vochtigheid. Het is belangrijk om het incontinentiemateriaal te vervangen zodra het vochtig wordt.

 

Hydrateer voldoende

Voldoende hydratatie is belangrijk om het lichaam koel te houden en uitdroging te voorkomen. Drink voldoende water om het lichaam gehydrateerd te houden. Dit kan ook helpen om de urine minder geconcentreerd te maken en geurtjes te verminderen.

 

Vermijd langdurig zitten of staan

Langdurig zitten of staan kan leiden tot ongemak en huidirritatie. Probeer regelmatig te bewegen om de bloedcirculatie te stimuleren en de huid droog te houden.

 

Conclusie

Het dragen van incontinentiemateriaal kan in de zomermaanden een extra uitdaging zijn, maar met deze tips kan het comfortabeler worden gemaakt. Kies voor ademende materialen, gebruik een huidbarrière crème, draag luchtige kleding, vervang regelmatig het incontinentiemateriaal, hydrateer voldoende en vermijd langdurig zitten of staan. Met deze tips kan het dragen van incontinentiemateriaal in de zomermaanden minder ongemakkelijk zijn. Bekijk hier Tena lady.