Normal_lily_monori_van_dijken

Een patiënte die af en toe op mijn pad kwam door behandelingen die ik haar gaf of per toeval in de wandelgangen van het ziekenhuis. Ze is beauty blogger waar ze met veel passie over vertelde. De laatste keer dat ik haar tegenkwam, vertelde ze me dat ze wilde schrijven over haar ervaring met mijn behandelingen. En met mij wilde delen. Zij is aan het woord in deze blog en neemt je mee tijdens haar verblijf in het UMC Utrecht. De eerste keer viel ze met haar neus in de boter. Er was toevallig een pilot georganiseerd door het Facilitair bedrijf, waarbij patiënten een verwenmoment kregen. Dat was op de afdeling waar zij was opgenomen. Het is niet vanzelfsprekend dat patiënten verwenmomenten krijgen tijdens het verblijf.

Door Lily van Dijken

Ongeveer vier weken 

In 2017 werd ik opgenomen in het UMC Utrecht met heftige longproblemen: ik had heel erg weinig zuurstof in mijn bloed en longen. Toen ik ongeveer vier weken was opgenomen op de afdeling Reumatologie hadden ze voor alle patiënten op de afdeling geregeld dat we een massage konden krijgen. Je kon kiezen uit hand- of voetmassage. Dat was het moment waarop ik Lily leerde kennen: ze had mij een been-, voet- en handmassage gegeven. Het was heel erg fijn en rustgevend. Ze had een rustig muziekje opgezet en begon bij mijn handen. Ze gebruikte verschillende crèmes en vertelde ook dat ze het al een tijdje deed maar dan alleen voor patiënten in het ziekenhuis. Toen ze klaar was deed ze ook mijn voeten en dat voelde heel erg fijn. Ik hield vooral van de rustgevende muziek en kalmte en dat Lily zo`n open persoon was. Ik had ondertussen foto’s gemaakt tijdens de massage. Na afloop hadden we e-mailadressen uitgewisseld. Ik had een stukje tekst geschreven en op mijn Facebook gepost met daarbij de foto’s die ik ook naar Lily had gemaild, wat ze erg leuk vond.
 

De rust ervaren

De tweede keer dat ik Lily ontmoette was vorige maand april. Toen had mijn maatschappelijke werkster geregeld dat ik weer een massage kon krijgen, omdat ik best veel had meegemaakt en ik het ook wel leuk vind. Lily kwam toen weer langs en deze keer kon ik kiezen uit een gezichtsbehandeling of voetmassage. Ik had gekozen voor een gezichtsbehandeling omdat ik skin care belangrijk en ook leuk vind. Ik ben altijd wel benieuwd naar nieuwe producten of nieuwe dingen uitproberen. Ik had nog nooit een gezichtsbehandeling gehad dus ik vond het wel interessant en lekker. Lily legde alles netjes en stap voor stap uit: wat voor producten ze gebruikte en waarvoor en wat er precies in zat en waar het goed voor was. En ook tips hoe je sommige handelingen het beste kon uitvoeren. Nu heeft ze zelfs haar eigen salon waar patiënten dan naar toe kunnen gaan als zij daar behoefte aan hebben. Daar doet ze nog meer massages en andere behandelingen. Ik heb er echt van genoten en mijn rust kunnen vinden daarin. Ik raad het zeker aan als je in het ziekenhuis ligt!
 
Ik heb haar beloofd om een link van haar beauty blog erbij te zetten voor wie het leuk vindt om meer beauty momenten van haar te lezen: https://thelifeofreginafortes.wordpress.com/
 
Lily van Dijken werkt als welzijnsspecialist in de omgeving Utrecht. Ze vindt het belangrijk om volledige aandacht te geven aan patiënten en mantelzorgers. Dit doet ze door het geven van wellness-behandelingen. In samenwerking met de Poli Ondersteuning bij Kanker in het UMC Utrecht Cancer Centrum geeft ze net dat stukje positieve energie waar een patiënt of mantelzorger behoefte aan heeft. 
 
© Nationale Zorggids / Lily van Dijken