Normal_10141
Na een goede nachtrust stond ik om half negen op. Ik ging me douchen en aankleden en daarna was het tijd om het ontbijt te testen. Het hotel beviel ons prima; nette kamers, goede bedden en een ruime badkamer. Het ontbijt was ook prima. Na het ontbijt besloten de vrouwen dat het tijd was om vandaag te gaan shoppen. Een typisch vrouwenuitje waar de man normaal gesproken geen zin in heeft. Sevilla is uitermate geschikt om te shoppen. Bijna alle grote winkelketens hebben wel een vestiging in Sevilla.
 

Door Nicolai van Doorn

Daar waar de vrouwen besloten te gaan winkelen gingen de mannen Alcázar bezoeken. Alcázar is waarschijnlijk het oudste koninklijk paleis van Europa en ze noemen het in het Spaans Alcázar Real de Sevilla. Het geldt als één van de beste voorbeelden van Mudéjar-architectuur. Mudéjar is een benaming die in Spanje wordt gebruikt ter aanduiding van de plaatselijke moslims tijdens en na de reconquista.
 
De Moorse cultuur zie je er prachtig in terug. Vooral het mozaïek is schitterend. Het kasteel heeft ook een enorm grote tuin. Die tuin is prachtig om door te wandelen en om op het terras een cortado te drinken, dit is een espressovariant die vooral in Spanje, Portugal en Cuba wordt gedronken. Ook is er een doolhof in de tuin waar de allerkleinsten zich kunnen vermaken. Na een paar uur door de tuin gewandeld te hebben en het prachtige mozaïek te hebben bewonderd was het tijd om naar de afgesproken plek te gaan waar we de vrouwen weer zouden ontmoeten.
 
Die plek was op een terras naast de kathedraal van Sevilla. Daar is een pleintje waar je heerlijk kunt zitten en genieten van de prachtige omgeving. Voor je rust moet je er niet gaan zitten want je wordt continu lastig gevallen door zigeuners die je een takje van geluk willen aanbieden, muzikanten die voor geld muziek maken en bedelaars. Na de hereniging met mijn zussen maakten we een wandeling door de prachtige joodse wijk van Sevilla.
 
Ook hier zijn prachtige smalle straatjes waarbij autoverkeer haast onmogelijk lijkt, maar toch manoeuvreren er af en toe waaghalzen doorheen. Het is een schilderachtige omgeving waar je lekker door kunt ronddwalen. Tapsbarretjes en souvenirshops maken het geheel af. Na er lekker doorheen te zijn gedwaald streken we neer voor tapas, cervezas en goede gesprekken. Tegen zeer schappelijke prijzen kun je de middag prima doorkomen. De Spaanse obers waarderen het enorm als je probeert Spaans te spreken en bedienen je geweldig. Bij tapas is het de bedoeling dat je veel porties van de verschillende soorten tapas besteld. Dat kan vlees, vis, maar ook vegetarisch zijn. Er is voor iedereen wat wils.
 
Spanjaarden zijn dol op alcohol en dan met name wijn en cervezas (een biertje). Er zijn zelfs barren waar je geen koffie kunt drinken, maar alleen iets fris of alcohol. Een Spanjaard begint al met drinken rond een uur of elf in de morgen, net na het ontbijt. Het is dus de ideale bestemming voor een alcoholist. Je wordt niet raar aangekeken als je vroeg op de dag alcohol besteld. Ze drinken dus graag die Spanjaarden, dus wij ook! Onder het genot van de drank en eten werd de familiegeschiedenis erbij gehaald. 
 
Het was zo gezellig op die plek dat we er tot diep in de nacht hebben gezeten. De rekening was fors, maar je kreeg er ook veel voor terug. Achteraf was het absoluut niet duur. Sevilla is dan wel prachtig, het is gelukkig nog niet zo toeristisch dat de prijzen de paellapan uitrijzen. Nog niet.... Het was dus tijd om terug naar Don Paco te gaan. Nog een nachtje en dan zou ik mijn Madrileense helden van heel dichtbij zien! De spanning nam toe.
 
© Nationale Zorggids / Nicolai van Doorn