Aantal overleden coronapatiënten stijgt tot boven de 2000

Het officiële dodental door het coronavirus in Nederland is gestegen naar 2101. In de afgelopen 24 uur heeft het RIVM 234 sterfgevallen doorgekregen. Dit melden ANP en RIVM.

Vandaag zijn er 292 patiënten in het ziekenhuis opgenomen (geweest) gemeld. Op de dinsdagen is het aantal meldingen de afgelopen periode consequent het hoogste van de week. Dat is te verklaren doordat veel van de sterfgevallen en opnames op vrijdag, zaterdag en zondag op maandag administratief worden verwerkt en gerapporteerd. Dit is zichtbaar in de grafieken op de nieuwe pagina Ontwikkeling Covid-19 in grafieken van het RIVM.

In totaal zijn nu 7427 mensen in ziekenhuizen opgenomen. Hoeveel van hen weer zijn ontslagen, houdt het RIVM niet bij.

Positieve testen coronavirus

Het aantal positieve testen nam met 777 toe tot 19.580. Ook hier ligt de registratie vaak een of twee dagen achter op de werkelijke situatie. Het werkelijke aantal patiënten zal hoger liggen dan 19.580, omdat niet iedereen wordt getest.

Het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) geeft later op de middag een update over de situatie op de intensivecareafdelingen, waar de patiënten belanden die er slecht aan toe zijn. Daar lagen maandag 1409 patiënten. Voor coronapatiënten zijn in totaal ongeveer 1900 bedden beschikbaar. Daarnaast zijn ongeveer 500 bedden bestemd voor andere aandoeningen.

Door: Nationale Zorggids