Nieuwe app voor zorginstellingen voor periode na lockdown

Softwarebedrijf Medicine Men heeft een app gelanceerd voor werknemers in de zorg om de gezondheid en mogelijke besmettingen met het nieuwe coronavirus te monitoren. De app is bedoeld voor een mogelijke overgangsperiode na de intelligente lockdown, die nog tot zeker 28 april duurt.

Het softwarebedrijf uit Abcoude stelt dat het pas de eerste app is die gericht is op de transitieperiode. "De app Coronaz Office is gericht op zorginstellingen en bedrijven waar werknemers samen ruimtes delen. Alle collega's maken gebruik van de gratis app om thuis en eventueel op het werk hun COVID-19 symptomen en temperatuur bij te houden. Wanneer iemand in de oranje gezondheidszone komt, wordt hij/zij verzocht zich ziek te melden en thuis te blijven of naar huis te gaan. De organisatie ontvangt ook bericht van de oranje zone. Om de privacy van de werknemer te beschermen worden de symptomen zelf niet bekend gemaakt."

Naast oranje heeft het stoplichtmodel ook de kleuren groen (geen symptomen), geel (lichte symptomen) en rood (blijf binnen en neem direct contact op met uw huisarts). "Ik begrijp dat mensen vinden dat we hiermee aan de vroege kant zijn, maar deze oplossing kan vandaag al ingezet worden bij ziekenhuizen en verpleeghuizen, waar het personeel zo veiliger kan werken", stelt directeur Oscar van Dijk. "De huisarts krijgt zo weer de poortwachtersrol naar het ziekenhuis. Dit ontlast de tweede lijn, voorkomt dat besmette patiënten naar de praktijk moeten komen en is veiliger voor de patiënt."

Door: ANP