Dodental door coronavirus stijgt met 145 naar 4711

Het aantal Nederlanders dat aantoonbaar door het coronavirus is overleden, is toegenomen tot 4711. Het RIVM heeft 145 nieuwe meldingen binnengekregen over overleden patiënten. Dit melden ANP en RIVM.

Het aantal meldingen is hoger dan dinsdag, toen het RIVM 'slechts' 48 sterfgevallen meldde. Het verschil kan voortkomen uit het feit dat het weekend een dag langer duurde door Koningsdag. In weekenden worden steevast minder sterfgevallen doorgegeven dan doordeweeks.

Ook zijn er 76 mensen gemeld die in het ziekenhuis opgenomen zijn geweest. Tot nu toe zijn  er 38.802 bevestigde Covid-19 patiënten gemeld aan het RIVM.

Onderzoek naar hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleven

Het RIVM en het Nivel onderzoeken tussen 24 februari en 17 mei 2020 samen hoe mensen in Nederland de coronacrisis beleven. Vandaag is de tussenrapportage verschenen van de eerste vier vragenlijsten, die tussen 24 februari tot en met 19 april zijn uitgezet.
 
Voor het onderzoek worden telkens ongeveer 3.000 mensen van het Nivel Consumentenpanel met vragenlijsten ondervraagd. Daarbij kijken zij onder andere naar waar mensen meer informatie over willen. Ook onderzoeken zij hoe bezorgd mensen zijn over het nieuwe coronavirus en hoe zij denken over de maatregelen van de Rijksoverheid. De leden van het Nivel Consumenten panel ontvangen in de onderzoeksperiode zes keer een vragenlijst. Tot 17 mei zijn er nog twee vragenrondes.
 
Door: Nationale Zorggids