71 mensen overleden aan coronavirus, dodental stijgt naar 5.359

Vandaag zijn er 35 patiënten gemeld die vanwege Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn 71 personen als overleden gemeld. In totaal zijn nu 5.359 mensen overleden aan het coronavirus. Het aantal positief getestte mensen is met 319 gestegen naar 42.093 over de gehele periode van de corona-uitbraak in ons land. 

De normale ziekenhuiszorg wordt steeds meer opgestart. Ziekenhuizen testen uit voorzorg steeds vaker mensen op het nieuwe coronavirus die om een andere reden dan Covid-19 in het ziekenhuis worden opgenomen. Dit gebeurt om verspreiding van Covid-19 binnen het ziekenhuis te voorkomen. Sinds 1 mei wordt daarom bij een melding van een positief geteste patiënt op Covid-19 nagevraagd wat de reden voor de ziekenhuisopname was.
 
Vanaf 8 mei geeft het RIVM alleen nieuwe ziekenhuisopnames weer in de cijfers over ziekenhuisopnames waarbij Covid-19  de opnamereden is. De meldingen van patiënten die voor een andere reden in het ziekenhuis worden opgenomen en bij screening ook Covid-19 blijken te hebben worden toegevoegd aan het totaal aantal meldingen.
 
Door: ANP