52 nieuwe sterfgevallen en 52 nieuwe ziekenhuisopnames

Het RIVM heeft 52 nieuwe meldingen binnengekregen over overleden coronapatiënten. In totaal staat het officiële dodental van de corona-epidemie in Nederland nu op 5.562. Van deze mensen staat vast dat ze waren besmet het het virus. Dit melden ANP en RIVM.

In Nederlandse ziekenhuizen zijn 52 nieuwe coronapatiënten opgenomen. Daarmee komt het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen of opgenomen geweest op 11.430.

Ook kwamen er 227 nieuwe coronabesmettingen bij. Sinds het begin van de uitbraak zijn er nu 43.211 mensen bij wie officieel is vastgesteld dat ze het virus hebben of hebben gehad. Doordat niet iedereen getest wordt, zal het werkelijke aantal coronabesmettingen veel hoger liggen. Dit geldt ook voor het aantal sterfgevallen door corona.

Beleving coronacrisis

In de loop van de coronacrisis zijn mensen in Nederland zich meer zorgen gaan maken over hun eigen gezondheid en de gezondheid van hun familie. Ook de informatiebehoefte van mensen veranderde in de loop van afgelopen maanden. Het vertrouwen in de informatie van het RIVM en de maatregelen van de Rijksoverheid is groot, zegt het RIVM. Dat zou blijken uit de laatste tussenresultaten van het vragenlijstonderzoek door het Nivel en het RIVM.

Door: Nationale Zorggids