Benefietconcert voor Rode Kruis

Buddy Vedder en Marlayne Sahupala organiseren op donderdagavond 21 mei een groot benefietconcert voor het Rode Kruis. Het initiatief volgt na hun succesvolle reeks theaterconcerten ‘The Legends We’ve Lost. Het livestream concert Legend4Legens wordt gehouden in Theater de Speeldoos in Baarn.

Onder anderen Shirma Rouse, Jan Kanis en Erica Greenfield doen mee aan het concert. De artiesten brengen een eerbetoon aan hun muzikale helden van vroeger, onder wie David Bowie, Prince, George Michael en Earth, Wind & Fire. De opbrengst is voor de helden van nu, oftewel alle vrijwilligers, de hulpverleners in de zorg, juffen en meesters en met hen vele anderen die zich nu inzetten voor een ander.

Hits als Under Pressure, September, Freedom, Let’s Dance, Hotel California, Club Tropicana, Let’s Groove, Boogie Wonderland, Purple Rain en Hallelujah worden opgevoerd. "Met dit benefietconcert hoop ik het Rode Kruis een steuntje in de rug te geven en daarbij de kijkers van de stream even te laten vergeten welke zorgen deze tijd met zich meebrengt", aldus Vedder.

Kaarten voor het concert, dat om 20.30 uur van start gaat, zijn te koop op deze website. De kaartverkoop is donderdagochtend van start gegaan.

Door: ANP