Officieel dodental coronavirus stijgt met 21 naar 5715

Het RIVM heeft 21 nieuwe meldingen gekregen over gestorven coronapatiënten. Daarmee is het officiële Nederlandse dodental van de pandemie gestegen tot 5715. Van deze mensen was met een test vastgesteld dat ze besmet waren met het coronavirus. Dit melden ANP en RIVM.

Het werkelijke aantal overledenen is hoger, omdat lang niet iedereen wordt getest. Bovendien worden sterfgevallen soms pas dagen later doorgegeven. De afgelopen weken lag het sterftecijfer op dinsdagen vaak iets hoger dan de rest van de week, omdat de GGD'en in het land vaak op maandag doorgeven aan het RIVM hoeveel mensen in het weekend zijn overleden. Maandag meldde het RIVM 14 sterfgevallen.

Ziekenhuizen hebben 34 nieuwe coronapatiënten opgenomen. In totaal hebben sinds de uitbraak in Nederland 11.613 mensen in ziekenhuizen gelegen omdat ze het virus hadden opgelopen. Tot nu toe zijn er 44.249 bevestigde Covid-19-patiënten gemeld aan het RIVM. 

Afname aantal zieke mensen door Covid-19

Het aantal mensen dat ziek wordt door het nieuwe coronavirus in Nederland neemt sinds eind maart af. Dit blijkt uit de afname van de aantallen nieuw gemelde patiënten, ziekenhuisopnames, intensive care-opnames en overlijdens per dag. Ook het aantal mensen dat bij de huisarts komt vanwege klachten die passen bij het coronavirus daalt nog steeds. Dat blijkt uit cijfers van het Nivel.
 
De virologische dagstaten laten zien dat, ondanks een ruimer testbeleid, de laatste drie weken het aantal geteste personen met klachten rond de 30.000 bleef liggen. Van deze geteste mensen heeft een steeds lager percentage Covid-19. Afgelopen week was dit 5 procent, maar eind maart was 29 procent van het aantal testen positief voor het coronavirus. 
 
Door: Nationale Zorggids