Geen coronadoden gemeld in afgelopen 24 uur, voor het eerst in maanden

Het aantal coronadoden is in de afgelopen 24 uur niet gestegen. Het zijn er nog steeds 6090. Voor het eerst sinds begin maart heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in 24 uur tijd geen sterfgevallen doorgekregen.

Afgelopen vrijdag stierven twee mensen aan het virus. Dat zijn de laatste sterfgevallen die tot nu toe zijn geregistreerd. Op zaterdag en zondag is voor zover nu bekend niemand overleden. Dat kan dinsdag veranderen, omdat sterfgevallen uit het weekeinde soms in de loop van maandag aan het RIVM worden doorgegeven. Het instituut brengt die informatie dan op dinsdag naar buiten. Daarom liggen de cijfers op dinsdagen doorgaans hoger dan op andere dagen.

Vanaf 10 maart overleed elke dag minstens één persoon aan het coronavirus. Op 31 maart stierven 175 patiënten, het hoogste aantal tot nu toe.

GGD'en hebben twee nieuwe ziekenhuisopnames van coronapatiënten gemeld. Daarmee komt het totaalaantal opnames op 11.851. Het virus is vastgesteld bij nog 69 mensen. Dat totaal is gestegen naar 49.658.

Door: ANP