Zes mensen overleden door corona
Vandaag zijn er 57 nieuwe personen gemeld die positief getest zijn op Covid-19. Er zijn drie patiënten gemeld die vanwege Covid-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest). Er zijn zes personen als overleden gemeld. Deze patiënten zijn niet allemaal in de afgelopen 24 uur positief getest, in het ziekenhuis opgenomen of overleden. Sommige patiënten worden later gemeld. Daarom worden de gegevens van afgelopen dagen vaak nog aangevuld. Dit meldt het RIVM.
Sinds 1 juni kan iedereen met klachten zich laten testen. Omdat het aannemelijk is dat niet alle mensen met COVID-19 zich laten testen, zullen de werkelijke aantallen in Nederland waarschijnlijk hoger zijn dan de aantallen die hier genoemd worden.
 

Volgende update: dinsdag 7 juli

Na vandaag meldt het RIVM niet meer dagelijks de toename van het aantal positief geteste Covid-19 patiënten, het aantal in het ziekenhuis opgenomen en aantal overleden Covid-19 patiënten. De updates verschijnen voortaan een keer per week op dinsdag. Op 7 juli verschijnt de eerste wekelijkse update. De data op het coronadashboard van Rijksoverheid worden nog wel dagelijks bijgewerkt.
 
Door: Nationale Zorggids