Aantal nieuwe coronagevallen stijgt verder, maar niet in ziekenhuizen

Bij 247 mensen in Nederland is woensdag het coronavirus vastgesteld. Dat is het hoogste aantal sinds begin juni. Het is de vierde dag op rij dat het aantal nieuwe gevallen boven de tweehonderd ligt. In de afgelopen zeven dagen zijn bijna 1.400 mensen positief getest.

De regio Rotterdam-Rijnmond is het epicentrum van Nederland. Het coronavirus is daar woensdag 68 keer vastgesteld, het hoogste aantal sinds eind april. In Midden- en West-Brabant kwamen 33 nieuwe gevallen aan het licht, in Amsterdam-Amstelland is het virus woensdag 31 keer vastgesteld, Hollands Midden meldde 18 positieve tests en in Haaglanden kregen 12 mensen woensdag te horen dat ze besmet zijn geraakt.

Aantal coronapatiënten in ziekenhuis daalt naar laagste niveau

Het aantal coronapatiënten in het ziekenhuis is daarentegen gezakt naar het laagste niveau sinds begin maart. In totaal behandelen ziekenhuizen nu nog tachtig mensen vanwege het virus. Van hen liggen 17 op de intensive care (ic) en 63 op een verpleegafdeling, meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

Op dinsdag werden 19 patiënten op een ic behandeld en 77 op een verpleegafdeling, bij elkaar dus 96. Het aantal schommelt sinds begin juli rond de honderd.

Door: ANP