Normal_rss_entry-243316

Donderdag houden premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid om 19.00 uur een persconferentie over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland. De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de "algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio's en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen."

Op dezelfde dag komt een deel van de Tweede Kamer bijeen om te bepalen of er een plenair debat komt over corona. Dit is aangevraagd door PvdA-leider Lodewijk Asscher.

Plenair coronadebat 

Er stond al een commissievergadering gepland voor 12 augustus, maar Asscher wilde een week eerder een plenair debat. De coalitiepartijen hadden al aangegeven hier geen behoefte aan te hebben, liet Asscher maandag weten in het radioprogramma Nieuws en Co op NPO Radio1. Hij vond dat "heel onverstandig" en riep de regeringspartijen op om desnoods in een commissievergadering de situatie rond corona te bespreken.

Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, met name in de regio's Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden. Wie zich hier in Amsterdam niet aan houdt, riskeert een boete van 95 euro.

Door: ANP