Normal_corona_handen

De Veiligheidsregio Twente is 21 keer langs geweest bij een supermarkt in Noord Deurningen die zich niet aan de coronamaatregelen zou houden. Van die 21 keer is achttien keer een overtreding opgemerkt. Tien keer is een last onder dwangsom opgelegd en is de supermarkt de Veiligheidsregio een bedrag van 50.000 schuldig. De laatste keer was het klaar: de supermarkt moest dicht tot het zich aan de regels ging houden. Ondanks die waarschuwing ging de supermarkt vandaag toch open. Dit meldt de Telegraaf. 

In de supermarkt werd geen rekening gehouden met anderhalve meter afstand, zegt Veiligheidsregio Twente. “Deze supermarkt was een potentiële brandhaard voor nieuwe coronagevallen. Dat willen we natuurlijk niet.”

Ondanks verbod toch open

Eigenaar Beuning ging donderdagochtend ondanks het verbod toch open, waarna zich daar een circus afspeelde. De Vrije Tukkers, een belangenvereniging tegen de volgens hen verregaande coronamaatregelen, stonden voor de deur en maakten een spektakel. Politie ter plekke werd uitgescholden toen het een front vormde voor de winkel.

De winkelier snapt er zelf vrij weinig van en zegt dat de boa’s die aan de Veiligheidsregio melden misschien iets tegen hem hebben. “Ik doe al maanden mijn uiterste best met een desinfectiezuil, stickers op de vloer met aanwijzingen voor de eenrichtingsroute, spatschermen bij de kassa’s en en ruimere openingstijden voor de spreiding. Wat kan ik nog meer doen?”

Door: Nationale Zorggids