Normal_rss_entry-244688

Ongeveer driehonderd mensen hebben zich vrijdag op Terschelling laten testen op het coronavirus. Ze kwamen daarvoor naar een speciale testlocatie in een kerk in het dorp Midsland, niet ver van de populaire jongerencamping Appelhof. Het gaat volgens de Friese GGD vooral om jongeren

Op donderdag waren ongeveer tweehonderd mensen getest. Op zaterdag gaat de testplek weer open. De locatie is niet alleen bedoeld voor Appelhofbezoekers, maar ook voor eilanders en andere toeristen met klachten.

Veel animo

De testplek ging om 09.00 uur open. De testers zouden tot 11.30 uur doorgaan, waarna de monsters per veerboot naar het vasteland worden gebracht, om daar in een laboratorium te worden onderzocht. Maar ook op vrijdag was er zo veel animo, dat het testen 's middags doorging. De mensen die voor 11.30 uur zijn getest, horen waarschijnlijk vrijdagavond of ze het coronavirus hebben. Wie later is getest, moet wachten tot zaterdag.

Veerboot

Zeker acht jongeren die op de camping zijn geweest, hebben het virus opgelopen. De tests op donderdag brachten nog een geval aan het licht, maar het is niet bekend of dat een campinggast, een andere toerist of een eilander is. Verder waren 133 tests van donderdag negatief. In totaal zo'n zeventig mensen die donderdag zijn getest, horen in de loop van vrijdag hun uitslag.

Wie negatief wordt getest en het coronavirus dus niet heeft opgelopen, kan vrijdag met de laatste veerboot naar Harlingen, om 20.40 uur. Wie wel besmet blijkt, wordt apart naar het vasteland gebracht.

Door: ANP