Normal_rss_entry-249279

Het aantal bevestigde coronabesmettingen in Nederland is het afgelopen etmaal met 1977 toegenomen, het hoogste aantal tot dusver. Premier Mark Rutte meldde tijdens zijn persconferentie na afloop van de ministerraad al dat vrijdag "net geen 2.000" nieuwe gevallen waren gemeld.

Het aantal besmettingen in 24 uur loopt al dagen gestaag op en stapelt record op record. Donderdag werden 1.756 nieuwe gevallen gemeld, woensdag waren het er volgens het coronadashboard van de rijksoverheid nog 1.546. Het aantal positieve tests over de afgelopen zeven dagen ligt inmiddels ruim boven de 10.000.

Regionale coronamaatregelen

Het gaat niet de goede kant op met het coronavirus, waarschuwt Rutte. De premier geeft vrijdagavond een aparte persconferentie, samen met zorgminister Hugo de Jonge. Daar worden nieuwe maatregelen bekendgemaakt voor de regio's waar het aantal besmettingen het hardst oploopt.

Ook meer ziekenhuisopnames 

In het huidige tempo kan het aantal besmettingen op een dag in een week tijd verdubbelen naar 4.000, aldus Rutte. Hij wijst erop dat ook het aantal ziekenhuisopnames toeneemt. "Het heeft nog niet het niveau van dit voorjaar. Maar je ziet dat het in de Randstad echt wel begint te knellen, en dat is zorgelijk."

Door: ANP