Normal_pexels-matthias-zomer-339620

In het Drentse Norg zit een verpleeghuis voor dementerende mensen. Op 19 september is een bewoner besmet geraakt met het coronavirus. Zes dagen later stierf de eerste cliënt. Het virus ging rond in het verpleeghuis en afgelopen maandag stierf de twaalde cliënt.  Dit is de helft van het totaal aantal bewoners. Dit meldt Skipr. 

In het Drentse Norg zit een verpleeghuis voor dementerende mensen. Op 19 september is een bewoner besmet geraakt met het coronavirus. Zes dagen later stierf de eerste cliënt. Het virus ging rond in het verpleeghuis en afgelopen maandag stierf de twaalfde persoon. Dit is de helft van het totaal aantal bewoners. Dit meldt Skipr.

Van de andere twaalf cliënten, zijn er acht besmet met corona. Dat betekent dat er in het hele verpleeghuis maar vier ouderen zijn die het virus niet hebben. De besmette bewoners zijn in quarantaine geplaatst. Net als de vijftien medewerkers die het virus ook hebben opgelopen. Het is nog niet bekend hoe het virus is binnengeslopen in het huis.
 

Door: Nationale Zorggids