Normal_corona-5174671_640

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) houdt op donderdagavond 5 november een YouTube-livestream over het coronavirus, speciaal gericht op medicijnen en vaccin. Diverse experts geven uitleg over hoe het ervoor staat en wat Nederland te wachten staat. Onder leiding van Jeroen Pauw en Ajouad el Miloudi beantwoorden sprekers als Diederik Gommers van de NVIC, directeur Infectiebestrijding Jaap van Dissel van het RIVM en voorzitter Ton de Boer van het CBG, vragen van mensen thuis. Dit meldt CBG. 

Het coronavirus houdt Nederland sinds maart in zijn greep, en nu de eerste behandelingen beschikbaar zijn en de wereld dichter bij een vaccin komt, neemt ook het aantal vragen toe. Tijdens de live-uitzending op 5 november geeft medicijnautoriteit CBG de Nederlandse kijker de mogelijkheid om vragen te stellen die bij hen leven. De experts op het gebied van coronamedicijnen en -vaccins zitten klaar om hier antwoord op te geven en gaan de discussie aan over de onderwerpen die op dat moment spelen.

Veel vragen

“Er zijn nu twee medicijnen tegen het coronavirus goedgekeurd, en we zijn inmiddels ook begonnen met de beoordeling van de eerste vaccins. Wij begrijpen dat hier veel vragen over zijn, en vinden het dan ook belangrijk dat iedereen in deze tijd de mogelijkheid krijgt om deze vragen te stellen aan deskundigen”, aldus Ton Boer van CBG.

Naast Gommers en Van Dissel, zijn ook cabaretier Jörgen Raymann, Agnes Kant van Bijwerkingencenrum Lareb, huisarts Janneke Belo, vaccindeskundige Leonoor Wijnans en coördinator Europees vaccinonderzoek Miriam Sturkenboom.

Door: Nationale Zorggids