Normal_rss_entry-255341

Het aantal gemelde coronabesmettingen is zondag opnieuw gedaald, tot onder de 9.000, zo blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen zaterdagochtend en zondagochtend kwam er bij het RIVM 8740 meldingen binnen van positieve tests. Op zaterdag waren dat er 9819, zo blijkt uit bijgestelde cijfers. Eerder waren voor zaterdag nog 9839 positieve tests gemeld.

De meldingen nemen de laatste dagen af. Op vrijdag werden er nog 11.127 nieuwe gevallen gemeld.

In Rotterdam kwamen er tussen zaterdagochtend en zondagochtend 616 positieve tests bij. Amsterdam telde 519 nieuwe gevallen, Den Haag 287 en Utrecht 161.

In de afgelopen zeven dagen zijn iets meer dan 68.000 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn ruim 359.000 Nederlanders positief getest. Het werkelijke aantal mensen dat het virus heeft opgelopen ligt vrijwel zeker hoger, omdat in de beginfase van de uitbraak lang niet iedereen werd getest. Een onbekend aantal mensen is overleden of genezen zonder dat ooit is vastgesteld of ze het virus onder de leden hadden.

Het aantal gemelde sterfgevallen steeg afgelopen etmaal met 39. Dat wil niet zeggen dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Zulke informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven. Tussen vrijdagochtend en zaterdagochtend waren 51 sterfgevallen gemeld.


Door: ANP