Normal_zorgopleiding__verpleging__verpleegkundige__ziekenhuis__hulp__onderzoek

Bijna zesduizend mensen hebben sinds eind vorige week gereageerd op een oproep van Extra handen voor de zorg om de zorg een helpende hand te bieden. 4.700 van hen hebben geen zorgachtergrond, maar meer dan duizend reageerders hebben dat wel. Onder andere medewerkers in de toerisme en horeca hebben op dit moment niets aan hun baan in die sector en willen graag de zorg helpen. Dit kan door lichte taken op te pakken, na een week een cursus te hebben gevolgd. Dit meldt Skipr. 

Vorige week vrijdag riep Extra handen voor de zorg Nederlandse werkgevers buiten de zorg op om in hun personeelsbestand actief op zoek te gaan naar werknemers met een zorgachtergrond. Zodat zij hen kunnen wijzen op de mogelijkheid om tijdelijk bij te springen in de ouderenzorg of in ziekenhuizen.

Extra handen voor de zorg

Extra handen voor de zorg is een breed, niet-commercieel samenwerkingsverband van regionale werkgeversorganisaties, NU’91, CNV, ActiZ, andere brancheverenigingen, beroepsverenigingen, Extra ZorgSamen en het ministerie van Volksgezondheid. Het koppelt (oud) zorgmedewerkers die tijdelijk willen bijspringen aan zorgorganisaties die behoefte hebben aan extra personeel.