Normal_rss_entry-255842

Het aantal gemelde coronabesmettingen is woensdag opnieuw afgenomen, blijkt uit cijfers van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend kwamen er bij het instituut 7.657 meldingen binnen van positieve tests. In het voorgaande etmaal turfde het RIVM 7.769 nieuwe gevallen.

Het aantal door Covid-19 veroorzaakte sterfgevallen nam het afgelopen etmaal met 106 toe. Dat betekent niet dat al deze mensen de afgelopen 24 uur zijn overleden. Deze informatie wordt soms met wat vertraging doorgegeven aan het RIVM. Dinsdag werd bekend dat 113 mensen recentelijk waren overleden aan het coronavirus.

Daling op weekbasis

In de afgelopen zeven dagen zijn er ruim 63.600 positieve tests geregistreerd. Sinds het begin van de uitbraak in februari zijn er meer dan 383.500 Nederlanders positief getest.

Dinsdag werd bekend dat het aantal nieuwe coronagevallen op weekbasis voor het eerst in twee maanden is gedaald. Het RIVM waarschuwde echter ook dat de daling nog niet hard genoeg gaat en dat het aantal besmettelijke personen hoog blijft.

Vooral in Midden- en West-Brabant gaat het nog niet goed. Daar registreerde het RIVM het afgelopen etmaal 800 positieve tests. De veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond volgde met 768 nieuwe gevallen. Utrecht noteerde 622 nieuwe besmettingen, gevolgd door Twente (458) en Hollands-Midden (444).

Door: ANP