Normal_rss_entry-256165

Het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen is weer gedaald, voor de derde dag op rij. Dat laat het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS) weten. Ziekenhuizen behandelen vrijdag 2.445 mensen vanwege Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt. Dat zijn er 67 minder dan op donderdag, 127 minder dan op woensdag en 208 minder dan op dinsdag.

Verpleegafdelingen behandelen momenteel 1.842 coronapatiënten, 63 minder dan op donderdag. Het aantal coronapatiënten op de intensive cares daalde van 607 naar 603.

Het aantal ziekenhuisopnames daalde ook hard. In de afgelopen 24 uur zijn 180 mensen op een verpleegafdeling opgenomen, het laagste aantal sinds begin oktober. Verder kwamen 33 mensen op een ic te liggen, en dat is het laagste aantal in een etmaal in twee weken tijd.

Geen coronapatiënten meer op ic in Duitsland

In Duitsland worden geen coronapatiënten uit Nederland meer behandeld. De beide mensen die twee weken geleden met een speciale helikopter waren overgebracht van Almere naar Münster, zijn afgelopen etmaal teruggeplaatst. Sinds dat coronavervoer waren geen anderen naar Duitsland vervoerd.

In de deelstaat Noordrijn-Westfalen, die aan Nederland grenst, waren tachtig bedden op intensive cares beschikbaar voor Nederlandse patiënten. Dat moest de Nederlandse ziekenhuizen lucht geven om het toen toenemende aantal coronapatiënten te behandelen.

Door: ANP