Normal_thuiswerken

Kabinet, werkgevers en vakbonden doen opnieuw een gezamenlijke oproep om zoveel mogelijk thuis te werken. Belemmeringen hiervoor moeten sneller in beeld komen én worden aangepakt. Dit meldt Rijksoverheid.

Niet iedereen kan thuiswerken. Maar om het coronavirus te bestrijden is het belangrijk dat werkenden die het wel kunnen, dat ook zoveel mogelijk doen. Kabinet en sociale partners roepen daarom iedereen op om hier zoveel mogelijk navolging aan te geven. Daarnaast gaan ze samen in kaart brengen waar er nog knelpunten zitten, zodat er effectiever kan worden ingegrepen. De vakbonden zullen bedrijven waar signalen over komen actief aandragen.

Het is van belang dat mensen veilig en gezond kunnen thuiswerken. Maandag 16 november start het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid een campagne die extra aandacht vraagt voor mentale fitheid. De bestaande campagne fysieke belasting wordt meer op thuiswerken gericht. En samen met VNO-NCW en MKB-Nederland loopt de campagne ‘thuiswerken is topsport’. Verder richt SZW een digitaal platform op voor werkgevers en werkenden met alle informatie over thuiswerken, regels, goede voorbeelden en tips.

Door: Nationale Zorggids