Normal_coronatest_coronavirus

Als het aan GroenLinks ligt, gaat Nederland in twee weekenden al haar inwoners testen op corona. Door besmette personen daarna direct in quarantaine te laten gaan, kan een drastische stap genomen worden in strijd tegen de pandemie. Met het initiatiefwetsvoorstel wil de politieke partij voorkomen dat het land steeds op slot moet. Komt het voorstel erdoor, dan wil partijleider Jesse Klaver in januari hiermee starten. Dit meldt de Volkskrant. 

Volgens Klaver kan Nederland het zich niet veroorloven om te wachten op inenting van de bevolking. Daarbij hangt het er dan ook maar net vanaf hoe vaak het coronavaccin nodig is en of het daadwerkelijk verspreiding van corona tegenhoudt. Daarom pleit hij voor een aanpak die meteen duidelijk maakt hoeveel coronabesmettingen er daadwerkelijk in Nederland zijn en de besmette personen vervolgens in quarantaine ‘te zetten’.

“We moeten proberen te voorkomen dat we van de huidige lockdown naar een volgende lockdown sukkelen. Voorkomen dat we in een derde golf belanden.”

Door: Nationale Zorggids