Normal_rss_entry-260092

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) doet mee aan een driejarig internationaal onderzoek naar Covid-19. In dit onderzoek dat donderdag is begonnen, combineren 26 partners uit 15 landen hun kennis, kunde en vooral ook hun data. Door de gegevens bij elkaar te brengen en te analyseren hopen de onderzoekers de huidige pandemie beter te begrijpen en beter te kunnen aanpakken.

De Europese Unie heeft bijna 20 miljoen euro beschikbaar gesteld. Het UMCG doet mee met een team van interdisciplinaire onderzoekers van de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie en de afdeling Genetica. Het project staat onder leiding van de Universiteit van Verona in Italië.

Broodnodige antwoorden

"Dit onderzoek biedt ons broodnodige antwoorden om goed te reageren op de huidige coronaviruspandemie, maar ook de mogelijkheid om lessen te trekken uit de huidige crisis waarmee we beter voorbereid zijn op nieuwe en toekomstige bedreigingen voor de volksgezondheid van vergelijkbare omvang", stelt Alex Friedrich, hoofd van de afdeling Medische Microbiologie en Infectiepreventie.

Door: ANP